Mumble~

Kenapa aku rasa cam sedih sangat ari nie... lonely? ada kengkawan... lapar? dah makan... bosan? ada photoshop... kenapa ni?. Mungkin ada banyak cermin kat umah aku kot. Constantly looking at myself. Kekadang lepak ngan memember pun ada gak. Cermin tu tak salah... mungkin aku kot. Aku tengok gitar aku pun dah berhabuk. "Dah lama ko tak main gitar dy. ko leh main lagi ke?" mamat dalam cermin tu cakap. Ada la beberapa lagu yang terpacul dari kepala hotak aku ni. "Apa lagi, main ar". Tak tau la, tengah sedih ni. "jangan sedih sangat ah". tul gak. Aku sedih, ada orang lagi sedih dari aku. takyah la nak berlumba lumba nak jadik orang yang paling sedih di dunia. tah tah orang yang paling sedih di dunia ni adalah orang yang paling gembira di dunia. So its a complete cycle. Maknanya takda orang sedih la kat bumi ni (o_O)?. Kluar jap la. Nak gi mana?. tul gak. baru balik. Lepak kedai mamak la layan jiwa. "Gila tak Kreatif!". Ramai gak orang. Ada bola ka malam ni?. mana ada 'live' bola ari minggu. "Nescafe ais satu!". Hek eleh mamat ni, tau la ada awek... takyah la nak borak huru hara cam tu. Orang lain ada awek gak. "ko ada awek ka?". damn, ada cermin gak kat sini. maksud aku orang lain, bukan aku. Pikir balik, orang lain?... kenapa 'orang lain' ja? kenapa tak aku pun join skali ngan 'orang lain' tu. Kuat gak angin malam ni. Nak hujan ka?. Mungkin gak. Skarang ni kan musim "Hujan". Settle ni balik ah. Pergh laju gila traffic light. Keta depan baru nak tukar gear dah merah?. Takpa la, apa yang aku nak kejar kat umah tu. Bantal?. Mamat dalam keta kat sebelah aku ni sibuk melayan awek. Standby la gear, lampu nak hijau dah. Ke aku jelous?. Kalau aku ntah ntah berkhemah terus kot hahaha. Keta belakang aku ni lak, tinggi gila lampu!. Orang lain ada lampu gak. takpa la, suluh la aku. Oh, BMW. Tapi aku rasa BMW nyer lampu tak seterang ni. Aku silau ka?. "check la ngan doctor". Nak check ka?. Oit, lampu hijau!. Wa, lagu Beatles. Apa tajuk nya?. oo... 'And I Love Her'. Balik post kat blog ah. Aku ada ke lagu ni?. Oh, ada!. Dalam folder 'Sentimental and Oldies'. ~I give her all my love... That's all i do... And if you saw my love... You'd love her too... I love her~. Leh nyanyi gak aku ni hahaha. Oh, aku lupa. Sume orang leh nyanyi... cuma merdu ngan tak merdu ja. Dah sampai. Mana kunci gate ni?. "Dalam Pocket ko". Apahal gelap ja umah aku ni. Oh, dah kul 12.30. Sume dah tido. Cari drama jepun baru ah. Tapi yang ni tak abis lagi. Mmmm... 93.7%. Sikit lagi. Carik video clip Beatles pun OK gak. Apahal tetiba nak carik video clip Beatles?. "ntah, ko yang nak carik". Oh, lupa plak. tadi kata nak post lagu Beatles. "Tapi sapa yang nak dengar lagu camni skarang?. Gila lame". Aku nak dengar!. Jap, aku lame la kalau cam tu. Camna ni. Kata nak jadi Hip and Happening. Ah.., i like what i hear and i hear what i like. Cam selfish la plak. Check e-mail la. Mmmm... takda baru kot. Guess im not the guy who got tons of e-mail in one day. Oh, ada... (o_O) Jenal?. Ada gak. Oh, reply aritu. Mekasih la bebanyak. "Bunyi cam depress ja". OK la dapat satu dari tak dapat langsung. Nak harap spam... sedih la pulak. Cam takde member ja. Tak jugak, ada orang yang banyak gila member tapi tak dapat e-mail... pasal dia takda comp, pastu tempat dia takda CC. So, syukur!. Ni apa kat TV ni. Citer pasal hati plak. Cam dia tau ja hati orang camna. Bedah/belah camna pun, yang kau nampak hanya darah dan daging ja. Batinnya, bukan tertulis. Pastu sibuk nak curi hati lah, simpan hati lah, peluk hati lah. Bunyi cam senang ja. Nak curi hati... cam nak curi bulan. Dah curi, nak simpan mana lak. Pastu confirm kantoi. Pastu orang kata "kau nak simpan bulan? tak layak...". "Orang lain nak gak!". Pastu nak simpan pun kena tempat yang selamat. Nanti kena curi pulak. Kat mana nak simpan?. Dalam laut?. Biar la bulan tu kat situ. Tengok dari jauh pun dah untung. Eh jap, apa yang aku mencarut ni?. (o_o:)

15 comments:

Permaisuri Mawar said...

Sedih naper ni Ruddy? smile...say edham tak macho hehe :)

BloodyMoogle said...

edham tak....
tak bleh la. Nanti tersinggung lak dia. Takpe la... kita senyum ja
(^~^;)

chivsky said...

ada apa kaitain antara aku dengan jeritan sanubari si penebar roti????.....damn it....

yela2...nanti kitaorg runner dua marhalah untuk menghiburkan ko di kaki bukit....

'say i'm cool n adore me like hell'

Permaisuri Mawar said...

dudeS... tapi sabtu ni aku kena gi cabut gigi dulu ^_^6

BloodyMoogle said...

oit!weekend ni aku maybe turun KL... takpa la.. lagipun aku tak tau nak hiburkan korang ngan apa kat sini... aku turun sana je la, k? lalala~ (^-^)/

chivsky said...

ada sesapa cakap nak ajak bunga ke?...

let me check.....erm....NOPE!!!

ada sesapa cakap nak pegi weekend ni ke?...

let me check.....erm....HELL NOOO!!!

apa la masalah korg ni...hahahahaha...

p/s: sesapa yg nak cabut gigi tu, cabut je la & sesapa nak turun KL tu, turun je la...bukan gigi aku & KL bukan aku yg punya....

pensel tumpul said...

hola bitches.

KL bosan dowh. kau nak turun KL buat apa? cakap la nak teman mawar cabut gigi...

BloodyMoogle said...

aku nak beli DVD kosong. HD aku dah sempit. nak aku temankan pun bule juga hahahaha (^o^)

pensel tumpul said...

oh. beli CD kosong sekali. pastu burn kan balik apa yg aku burn dari nasir haritu. lagu last2 semua tak boleh main dowh. sucks gila.

Permaisuri Mawar said...

hujan tak best! edham n zainal jeles!

pensel tumpul said...

oiH!!!!! damn it mawar! kau nak gaduh ker? hujan is like the awesome-mest band ever...EVER!! tarik balik apa kau cakap tu! boleh putus kawan dowh...

chivsky said...

ada aku kesah ko x suka hujan? owh lupe...mawar KAMBING, x suka hujan..

" ba ba black sheep, have u any wool?"
"yes sir, yes sir...three bags full....."

pensel tumpul said...

mawar IS KAMBING!

BloodyMoogle said...

oit ni bukan tmpt gathering flamers!

pensel tumpul said...

april rumble!!